1515
DIREKT POD: ALKEMI OCH ANTIGLOBALISM I BIDENS INFRASTRUKTUR?

STOCKHOLM (Direkt Studios) President Joe Bidens gigantiska infrastrukturförslag har beskrivits som en satsning som bara går att genomföra max en gång per generation, när nu landet ska byggas samman med satsningar värda tusentals miljarder dollar.

Trots att de direkta rörelserna på finansmarknaderna var relativt måttliga i samband med att satsningen presenterades så kan paketet få enorm betydelse för hela världsekonomin och hota den globaliseringsrörelse som ägt rum de senaste 40 åren.

En häftig debatt har redan tagit fart, och skatteaversiva republikaner avskyr idén om att pumpa in de skattefinansierade stöden. Men varför? Hur kan det dras så stora växlar på förslaget, som väl egentligen består av att bygga amerikanska broar och vägar?... Eller är det något i det finstilta som triggat Republikanerna att kalla planen för "en trojansk häst" ämnad att förverkliga Demokraternas agenda även om man i framtiden tappar makten?

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen. Programledare är Martin Nilsson och i avsnitt 63 ämnar en halvkrasslig utrikesredaktör Joakim Rönning belysa att den aktuella infrastrukturagendan utgör en mystikomgärdad politisk alkemi, som faktiskt också får liberala globaliseringsivrare ur de egna leden att sätta i vrångstrupen.

Avsnittet finns tillgängligt på alla plattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcast.


image


Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?