Annons
Netflix utvärderar möjlighet att sända sport - budar på sporträttigheter - WSJ
Streamingjätten Netflix utvärderar nu möjligheten att erbjuda livesport på sitt plattform och de har nyligen budat på rättigheterna för ATP-tennis men hoppade av. Det framgår av personer med insyn i saken, rapporterar Wall Street Journal.

De har även diskuterat att buda på en serie av andra sporträttigheter i Storbritannien som damtennis och cykling.

Möjligheten att köpa sporträttigheter utvärderas och Netflix hoppas kunna buda hem något utan att betala allt för mycket. Högt uppsatta personer inom bolaget har diskuterat att köpa rättigheter för mindre profilerade ligor för att inte spränga kassan.

Företaget var förra året nära att köpa rättigheterna till World Surf League men förhandlingarna föll samman på grund av priset.

Vissa inom Netflix tror att storleken på deras plattform skulle kunna göra mindre profilerade sporter som exempelvis surfing till stora franchises.

Netflix ska även ha budat på rättigheterna för Formel 1 men förlorade den kampen till Disney och deras ESPN. Netflix har haft stor framgång med dokumentärserien "Drive to survive" som handlar om Formel 1.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera