KINDRED: FÖRVALTNINGSRÄTTEN UPPHÄVER SPELINSPEKTIONENS BESLUT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Förvaltningsrätten har upphävt Spelinspektionens beslut i ett ärende där inspektionen menade att Spooniker, som är Kindreds svenska licensbolag, bröt mot de tillfälliga spelansvarsåtgärderna när spelare kunde sätta in mer än 5.000 kronor per vecka.

Spelinspektionen beslutade därför att förelägga Spooniker att omedelbart upphöra med överträdelsen och förenade föreläggandet med vite om 1 miljon kronor för varje vecka som föreläggandet inte följdes.

Förvaltningsrätten menar dock att den aktuella bestämmelsen inte kan tolkas på annat sätt än att det är den av spelaren angivna insättningsgränsen som avgör om denne kan erbjudas kommersiellt onlinespel, inte de faktiska insättningarna. Enligt förvaltningsrätten har Spelinspektionen därmed inte haft grund för föreläggandet och beslutet upphävs i dessa delar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?