1515
DIREKT POD: BÖRSFROSSA I ANTI-OSYNLIGA HANDENS KOMMUNISTGREPP

STOCKHOLM (Direkt Studios) Utvecklingsmarknadernas börser har varit bland de svagaste i världen hittills i år, och orsaken till det stavas Kina. De senaste veckorna har den Xi Jinping-ledda regeringen kanske mer än någonsin bidragit till att befästa bilden om att utvecklingen för enskilda aktier i kommunistländer kan te sig betydligt mer oförutsägbart än i västerlandets demokratier.

Det regimangrepp mot techsektorn som ägt rum har varit en gåta för europeiska och amerikanska investerare med innehav i moderna Kinas tech-titaner, Alibaba, Tencent och Baidu. Vad är det egentligen frågan om, vill inte regeringen att bolagen, som många trodde skulle definiera framtidens Kina, ska lyckas och därigenom bidra till att lyfta den tillväxt som alltmer krampaktigt försöker hålla sig vid målet kring i en större kontext av moderna ekonomier enorma 5 procent?

I det här extrainsatta avsnittet av FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen av och med programledare Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning får du veta allt om vad det är som just nu försiggår i den kinesiska cyberrymd vari kommunistpartiets dominans gjort sig allt mer påtaglig, och om de aktiefall som även spillt över hela vägen till svenska börsen.

Podcasten finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat Spotify, Apple Podcaster och Acast.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?