1515
EVOLUTION: KONTAKT USA-MYNDIGHET, STARTAT INTERNGRANSKNING (NY)

(Tillägg: mer information löpande i text)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Evolution har inlett en intern granskning för att kunna svara på frågor från New Jersey Division of Gaming Enforcement (NJDGE) kring anklagelser från tredje part om oegentligheter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrund är att Evolution har fått frågor angående de rapporter om anklagelser om oegentligheter som också skrivits om i media.

"Dessa anklagelser kommer från en anonym tredje part med en uppenbar avsikt att misskreditera Evolution", skriver bolaget.

"I det här fallet har Evolution proaktivt kontaktat New Jersey Division of Gaming Enforcement (NJDGE), som en del av dess standardförfarande i sina relationer med tillsynsmyndigheter. En intern granskning har inletts för att säkerställa att skyndsamt kunna svara på eventuella frågor från NJDGE", skriver Evolution.

Evolution vill med utgångspunkt i det ovanstående klargöra grunderna för bolagets affärsmodell, ansvar och sätt att arbeta.

Bland annat skriver Evolution att bolaget utför en omfattande så kallad due diligence, genomlysning, av de operatörer eller plattformar som det har kontrakt med. Krav ställs på att motparter har en giltig licens. I många jurisdiktioner behöver leverantörer som Evolution också en B2B-licens för att leverera innehåll till de licensierade operatörerna. Evolution har B2B-licenser i över 20 jurisdiktioner.

Bolaget förtydligar tidigare besked att bolaget inte hanterar några spelare eller spelarnas pengar utan bara är en tjänsteleverantör.

"Evolution tillhandahåller en tjänst till operatören som i sin tur tillhandahåller sina tjänster till spelarna. Det är operatörens ansvar att genomföra en KYC på varje spelare och bestämma vilka marknader de ska fokusera på och vilka spelare som ska accepteras. Det är operatörens ansvar att följa deras regelverk och licenskrav", skriver Evolution.

Bolaget betonar också att bolaget inte äger eller kontrollerar någon av de operatörer eller plattformar det arbetar med.

"Evolution styr alltså inte vilka spelare som operatörerna tillåter att spela. Det är också viktigt att påpeka att Evolution använder de verktyg som står till dess förfogande för att blockera spel från vissa länder, inklusive länder på sanktionslistor", heter det.

Evolution skriver att det felaktigt har påståtts att Evolution-spel är tillgängliga direkt från länder under amerikanska sanktioner.

"Detta är inte fallet utan användandet av sofistikerad teknisk manipulation /…/ Denna användning av Evolutions innehåll, genom en operatör som inte var en Evolution-kund utan ansluten till en plattform som Evolution har som kund, skedde till synes genom att först etablera en VPN-tunnel från en IP-adress i ett blockerat land, för att få en IP-adress i ett accepterat land", skriver bolaget.

Vidare gjordes från denna IP-adress en anslutning via operatören till Evolutions lobby, där geografiska IP-kontroller kringgåtts och en session upprättades med webbläsaren, enligt bolaget.

Därefter avslutades VPN från den accepterade IP-adressen, medan innehållssessionen förblev aktiv i webbläsaren. Den första IP-adressen från det blockerade landet kvarstår, skriver Evolution.

"Före dessa steg avvisades flera försök att ansluta direkt från IP-adressen i det blockerade landet. Detta är ett avsiktligt tillvägagångssätt för att kringgå en brett accepterad och väletablerad process för att kontrollera användarnas geografiska plats, i ett syfte att misskreditera Evolution", står det i pressmeddelandet.

Evolution kommer att hålla en telefonkonferens för investerare i dag, den 14 november, klockan 16.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?