Annons
NORDEN: NOVO NORDISK MOT STRÖMMEN I KÖPENHAMN, VINX 30 -0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordenbörserna handlades brett nedåt på måndagen.

Samlingsindexet Vinx 30 var ned 0,5 procent till 1.286.

Oslobörsens OBX-index tappade 0,3 procent till 1.158. Energijätten Equinor stegrade 2,9. RAK Petroleum lyfte 62 procent sedan det framkommit att oberoende ledamöter i styrelsen föreslagit en överföring av bolagets ägarandel i Mondoil Enterprises till DNO för drygt 117 miljoner dollar. DNO sjönk 8,3 procent.

Bland övriga förlorare i Oslo fanns silikonbolaget Rec Silicon som backade 9,2 procent och torrfraktrederiet Golden Ocean som handlades ned 1,9 procent.

Köpenhamns OMXC25-index tappade 1,3 procent till 1.716. Bland de få bolag som stängde på grönt var Novo Nordisk. Positiva fas 2-resultat för en kombinationsbehandling av diabetes typ 2 gjorde investerarna lyriska och aktien steg 4,1 procent.

Nedåt gick det däremot för Scandinavian Tobacco Group som föll över 16 procent. Bolaget har lämnat vissa preliminära rapportsiffror och justerat ned förväntningarna, efter att ha noterat ett förändrat kundbeteende som följd av den ökade ekonomiska osäkerheten i samhällsekonomin. Andra kursförlorare i Köpenhamn för dagen var Rockwool och GN Store Nord som sjönk 4,9 respektive 5,4 procent.

I Helsingfors sjönk OMXH25-index 1,3 procent till 4.768. En av de få aktierna på plus i indexet var Cargotec, vars dotterbolag Kalmar fått en omfattande USA-order och som steg 0,1 procent.

På förlorarsidan fanns bland andra programvarubolaget QT Group, däcktillverkaren Nokian Renkaat och elbolaget Fortum med nedgångar på 4,4-5,3 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera