1515
NEW YORK: TESLA MOT STRÖMMEN PÅ MUNTER BÖRS, S&P 500 +0,6%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna steg på måndagen efter att förra veckan avslutats med vinsthemtagningstyngda index.

Vid 16.10-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,8 procent till 34.150. S&P 500 steg 0,6 procent till 4.205, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,4 procent till 14.013.

ISM inköpschefsindex för industrin sjönk oväntat till 60,7 i april jämfört med 64,7 i mars. Väntat enligt Trading Economics konsensusprognos var ett index på 64,9.

På bolagsfronten gick Tesla ned 0,9 procent. Från Tyskland kom rapporter under helgen om att elbilstillverkarens planerade fabrik i Berlin riskerar att tvingas skjuta upp tidpunkten för massproduktionsvolymer med omkring sex månader till i slutet av januari, som en följd av förseningar i bygget. Tesla har inte bekräftat uppgifterna i skrivande stund.

Vidare rapporterades att Tesla, som just nu står inför granskning av kinesiska myndigheter till följd av klagomål rörande bland annat säkerhet, ökar sitt engagemang med kinesiska regleringsmyndigheter.

Teleoperatören Verizon har bekräftat storaffären där bolaget säljer sin mediaverksamhet, som innehåller tidigare jättar som Yahoo och AOL, till Apollo Global Management för 5 miljarder dollar. Verizon kommer fortsätta att äga 10 procent i verksamheten, som kommer att heta Yahoo efter att transaktionen genomförts.

Verizon-aktien handlades upp 0,4 procent.

Fed-chefen Jerome Powell håller tal under måndagen, men av temat att döma väntas inga större utspel kring det ekonomiska läget.

Kvartalssiffror från Kennametal står också på måndagens agenda, efter USA-börsernas stängning.

Den amerikanska tioårsräntan sjönk 3 punkter till 1,60 procent.


Bild: S&P 500 måndagen den 3 maj

image


Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?