1515
Annons
BÖRSEN: SINCH OCH TELE2 I TÄTEN FÖR UPPGÅNG, OMXS30 +0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Indexrörelserna var relativt små på Stockholmsbörsen på tisdagen efter måndagens tydliga nedgång. Flera rapporterande små och medelstora bolag stod i fokus och ISR fortsatte att stiga kraftigt efter måndagens kursrusning.

Storbolagsindexet OMXS30 hade vid stängning stigit 0,4 procent till 2.383 och aktier för 18,3 miljarder kronor omsattes under dagen på Stockholmsbörsen.

Bäst bland storbolagen gick Sinch och Tele2, som steg med 2,3 respektive 2,7 procent. Tele2 har av UBS fått en höjd riktkurs till 144 kronor, från tidigare 134.

På minussidan bland de stora fanns Handelsbanken som tappade 1,1 procent. Storbankerna handlades överlag lägre.

ISR Holding var näst mest omsatta aktie och adderade ytterligare 15 procent, efter måndagens kursrusning på 40 procent efter att ISR uppmärksammat att bangladeshisk media publicerat uppgifter om när bolagets vaccin kan lanseras i landet.

Marknadsundersökningsföretaget Cint klättrade 3,2 procent. Bolagets nettoomsättning steg i kvartalet med 46 procent till 32 miljoner euro och ebitda-resultatet ökade. Kvartalet var enligt Cint "mycket starkt" och bolaget känner sig väldigt tryggt med att leverera på sitt tillväxtmål för helåret, heter det.

En annan rapportvinnare var Revolutionrace, som säljer egenutvecklade friluftskläder på nätet. Bolagets rörelseresultat steg till 67 miljoner kronor (23), samtidigt som rörelsemarginalen ökade. Revolutionrace uppger sig ha noterat stark tillväxt i inledningen av innevarande kvartal. Aktien var upp 10 procent.

Novotek ökade omsättningen med 42 procent och förbättrade resultatet markant i det andra kvartalet. Aktien stärktes med 22 procent efter rapporten.

Detaljhandelsbolaget New Wave sjönk 3,9 procent efter att ha släppt delårssiffror i linje med preliminära besked från bolaget. Företaget tror på fortsatt bra återhämtning av försäljningen under hösten, men oroas av covid-19-pandemin.

Troax visade kraftiga ökningar av såväl omsättning som resultat i sin delårsrapport. Den organiska tillväxten i andra kvartalet var hela 68 procent. Aktien lyfte 15 procent.

Calliditas fortsatte däremot ned 3,9 procent efter måndagens nedgång på 17 procent – en nedgång som kom efter att konkurrenten Travere Therapeutics meddelat interimsresultat från fas 3-studien Protect.

"Även om datan från Travere vid en första anblick ser starkare ut än vi hade räknat med ser vi det inte som någon 'game changer' för Calliditas. Eftersom det inte finns några godkända läkemedel för IGA-nefropati i USA eller EU ser vi i nuläget utrymme för flera behandlingsmetoder med olika verkningsmekanismer", skrev Carnegie i en analys.

På analysfronten fick Hexatronic en höjd riktkurs av Pareto, från 180 till 270 kronor, i spåren av torsdagens delårsrapport som fick aktien att öka kraftigt. På tisdagen vände dock aktien ned med 4,5 procent till 221 kronor.

En analys som fick effekt var Evlis sänkning av Cibus till sälj från behåll, med motiveringen att aktiens värdering följt med den övriga nordiska fastighetssektorn. Cibus svarade med att tappa 7,6 procent.Graf: OMXS30 tisdagen den 17 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?