1515
Annons
BÖRSEN: EVOLUTION BACKAR, KAMBI VÄNT TILL PLUS, OMXS30 +1,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades uppåt vid lunchtid på onsdagen när rapportperioden fortsatte.

Vid 12-tiden hade det svenska storbolagsindexet OMXS30 stigit 1,3 procent till nivån 2.303. Aktier för 9,8 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen. Ute i Europa var Frankfurtbörsens DAX-index upp 1,6 procent och Parisbörsens CAC 40 hade stigit 1,5 procent.

Mest omsatt i storbolagsindexet var rapportaktuella Evolution som tappade 8,2 procent. Livekasinounderleverantörens bruttomarginal på 68,9 procent var lägre än de 70,1 procent som väntades av marknaden. I övrigt var rapporten i linje med förväntningarna. För helåret 2022 spår bolaget en ebitda-marginal i spannet 69-71 procent.

Även Handelsbanken handlades ned efter sitt rapportbesked, bankaktien backade 1,9 procent. Rörelseresultatet, inklusive externa intäkter och kostnader i de verksamheter i Danmark och Finland som avses att avyttras, hamnade lite över analytikerkonsensus. Föreslagen utdelning för 2021 är 5:00 kronor per aktie, vilket är lägre än väntade 6:62 kronor.

På plussidan inom OMXS30 gick Sinch starkast handlades upp med 7,1 procent efter att ha tappat dagen före. Andra tidiga vinnare inom storbolagsindex var investmentbolagen Kinnevik och Investor, som steg 5,1 respektive 3,1 procent.

Rapportaktuella speloperatören Kindred backade drygt 4,0 procent. Spelöverskottet låg på 241 miljoner pund i fjärde kvartalet, att jämföra med förhandstipsen på 238 miljoner pund, enligt Infront. Genomsnittligt dagligt spelöverskott till och med 6 februari 2022 var 26 procent lägre än det dagliga snittet för hela första kvartalet 2021. Exklusive Nederländerna var siffran i linje med snittet för första kvartalet 2021.

Sportboksleverantören Kambi stod för en av dagens mer spektakulära rörelser när den öppnade över 17 procent ned men jobbade upp mot och förbi nollstrecket. Vid lunchtid var aktien upp 4,1 procent. På tisdagskvällen aviserade Kambi och Kindred att de har förnyat deras sportboksavtal med tre år men att Kindred ska börja utveckla en egen sportbok. Kambi meddelade dock också att bolaget nu når upp till de specifika villkor som krävs för att återbetala en konvertibel som tidigare utfärdats av Kindred, vilket därmed gör att Kindred inte skulle kunna stoppa ett potentiellt uppköp.

"Detta gör att Kambi och dess aktieägare har full kontroll över bolagets strategiska riktning", skrev bolaget.

Teknikföretaget Mycronic handlades upp 4,1 procent efter att rapporten visat en omsättningstillväxt på 30 procent och orderingång som ökade 43 procent under det fjärde kvartalet. Rörelseresultatet sjönk däremot något.

Bilia sjönk med 3,6 procent efter sin rapport. Bilåterförsäljaren bedömer att bristen på komponenter inom fordonsindustrin kommer att bestå under 2022, varför efterfrågan på begagnade bilar förväntas vara fortsatt hög. Bilias operativa rörelseresultat försvagades något i fjärde kvartalet, jämfört med jämförelsekvartalet året innan, medan omsättningen var aningen bättre.


OMXS30 tisdagen den 9 februari

image


Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera