Annons
ARLANDASTAD: KÖPER SKAVSTA FLYGPLATS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Arlandastad förvärvar 90,1 procent av Stockholm Skavsta Flygplats och ska även utveckla 4,84 miljoner kvadratmeter mark i partnerskap med Nyköpings kommun.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet avser bolaget Airports Worldwide Sweden Holding som ägs av franska Vinci Airports.

Köpeskillingen baseras på 117 miljoner kronor varav 29 miljoner kronor betalas kontant och resterande genom övertagande av skulder. Tillträde sker preliminärt under april 2022.

Bolaget Stockholm Skavsta Flygplats omsatte, åren innan pandemin, cirka 150 miljoner kronor med ett positivt resultat. Under båda pandemiåren 2020 och 2021 gick bolaget i förlust med -48,3 miljoner kronor per år.

Arlandastad och Vinci Airports har även tecknat ett avtal som gör det möjligt för Sunmind, ett dotterbolag till Vinci Concessions, att utveckla, finansiera, bygga och driva en solcellspark på flygplatsområdet. Med en yta på 100 hektar och med en kapacitet på nästan 100 megawattimmar blir solcellsparken en av de största parkerna i Sverige, heter det.

Skavsta Flygplats är Sveriges fjärde största flygplats sett till antal resenärer.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera