1515
NEW YORK: BLANDADE TERMINER INFÖR VECKANS HANDELSSTART

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de amerikanska börserna var blandade inför veckans handelsstart. Mycket står på den makroekonomiska agendan denna vecka där blickarna främst riktas mot den amerikanska jobbrapporten för juni månad på fredag.

Vid 14:45-tiden noterades terminen för Dow Jones industriindex kring oförändrat och medan S&P 500 var upp 0,1 procent. För Nasdaqs kompositindex var den upp 0,3 procent.

I fredags stängde Dow Jones upp 0,7 procent medan tekniktunga Nasdaq backade 0,1 procent. S&P avancerade 0,3 procent och hade därmed sin bästa vecka sedan februari.

De amerikanska statspappersräntorna har stigit marginellt sedan Sverige stängde för midsommar. Tioårsräntan handlades till 1,502 procent, 2 punkter högre mot när svensk räntemarknad stängde vid lunchtid på torsdagen.

Inflationsutsikterna i USA är fortsatt ett viktigt marknadstema. Under fredagen kom Feds favoritmått core-PCE in i linje med förväntningarna på 3,4 procent i årstakt i maj, oförändrat från april. Ökningen i kärn-PCE under maj jämfört med i april var dock en aning klenare än väntat.

Kinesiska myndigheter har begärt av den amerikanska elbilstillverkaren Tesla att 285.000 bilar ska uppdateras på grund av säkerhetsproblem. Det är i princip hela den kinesiska flottan av Tesla-bilar, enligt Bloomberg News. Aktien var oförändrad i förhandeln.

Intellia rusade med 53 procent i förhandeln. Biotechbolagets partner Regeneron har rapporterat positiva data från en fas 1-studie kring sin Crispr/Cas9-baserade kandidat för så kallad genredigering.

Carnival backade 1,7 procent i förhandeln. Kryssningsbolaget sade i förra veckan att förluster för det andra kvartalet har minskat, och att planen är att återgå till normala avgångar nästa vår. Även kryssningskollegan Royal Caribbean noterades ner, med 0,7 procent.

Riskkapitalisten Richard Bransons Virgin Galactic avancerade 5 procent i förhandeln. Rymdturismbolaget fick på fredagen tillstånd av den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA att ta med kunder på kastbanefärder. Aktien rusade på fredagen och stängde upp 39 procent.

Boeing fick däremot inte ett lika muntert besked från FAA. Aktien backade 1,4 procent i förhandeln efter att luftfartsmyndigheten meddelat att Boeing förmodligen inte får sina 777x flygplan certifierade förrän i mitten till slutet av 2023.

Bland rapportbolagen steg Perion Network i förhandeln med 12 procent. Det digitala mediabolaget presenterade en vinst för det andra kvartalet, över S&P Global Intelligence konsensusprognos, och skruvade upp sina vinstprognoser för helåret.

Kryptovalutaplattformen Coinbase klättrade 1,5 procent i förhandeln. Priset på Bitcoin har under förmiddagen utvecklats positivt, trots nyheter om att världens största kryptovalutabörs, Binance, förbjuds av den brittiska finansinspektionen FCA. Samtidigt handlades guldet och oljan till nära oförändrade nivåer.


(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,03%
Terminen för S&P 500 +0,11%
Terminen för Nasdaq 100 +0,33%
2-åriga USA-räntan -0,0079 till 0,2602%
10-åriga USA-räntan -0,0255 till 1,5020%
Olja, US WTI -0,05% till 74:01 dollar/fat
Olja, Brent -0,22% till 76:01 dollar/fat
EUR/USD -0,0021 till 1:1912

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?