Annons
Embracer: Inför kvartalsrapporten: Några positiva och några negativa faktorer
Vi upprepar rekommendationen Köp och sänker riktkursen till 93 SEK (99).

Sektorn har skakats av vinstvarningar i samband med lägre konsumentaktivitet än väntat under fjärde kvartalet. Även om vi förväntar oss att detta också har påverkat Embracer, ser vi positivt på vad som synes vara en stark lansering av Goat Simulator 3 och Call of Duty MW2 där Embracer sköter den europeiska distributionen för Activision Blizzard. Vi gör enbart mindre negativa revideringar av våra estimat på grund av indikationerna om finansiellt svagare konsumenter. Riktkursen sänks från 99 SEK till 93 SEK. Vi upprepar vår Köprekommendation och fortsätter att se Embracer som ett tillväxtcase med en tilltalande värdering.


Vi prognostiserar med intäkter på 11 019 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillväxt på 117 procent i årstakt, varav minus 2 procent organiskt. Vi prognostiserar en justerad ebit på 2 467 miljoner kronor och en marginal på 22,4 procent.


Våra estimat på q3 i det brutna räkenskapsåret för intäkter respektive justerad ebit är 3 procent lägre respektive 8 procent lägre jämfört med Infronts konsensus.


Positivt fritt kassaflöde under kvartalet, drivet av frigörande av rörelsekapital, kommer att behövas för att lugna investerare och vända det negativa sentimentet kring aktien.I december tecknade Embracer ett publiceringsavtal med Amazon Games om ett AAA Tomb Raider-spel. Ytterligare affärer förväntas komma i mål under räkenskapsåret, vilket understryker uppsidan för våra estimat för q4 och helåret.


Aktien handlas till 8-6 gånger EV/ebit för innevarande och kommande räkenskapsår jämfört med en median av jämförbara bolag på cirka 10-11 gånger.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera