1515
CHORDATE MEDICAL: GRUNDLÖSA PÅSTÅENDEN OM RINITBEHANDLING - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Chordate Medical rasar under torsdagens handel med 28 procent efter mediauppgifter om att bolagets behandling mot icke-allergisk rinit, kroniskt rinnande eller täppt näsa saknar vetenskapligt stöd. Enligt bolaget är effekten vetenskapligt bevisad men en studie gjord av svenska forskare har kommit fram till att det saknas stöd för att behandlingen fungerar, skriver Expressen.

"Vår inställning är att det här är helt grundlöst och dessutom väldigt förvånande", säger Chordate Medicals vd Anders Weilandt till Nyhetsbyrån Direkt.

Anders Weilandt vill däremot inte ännu gå in på några närmare detaljer i bemötandet av uppgifterna då bolaget står i färd med att släppa ett pressmeddelande, där bolaget bemöter kritiken.

"Vi måste släppa det samtidigt till alla. Det finns gott om dokumentation som stöder vår syn på det här", säger Anders Weilandt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?