SPRINT BIOSCIENCE: GENOMFÖR RIKTAD EMISSION OM 21 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Sprint Bioscience genomför en riktad emission om 20,7 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionen ligger på 5:10 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt om cirka 12 procent jämfört med onsdagens stängningskurs.

"En grupp befintliga och externa kvalificerade investerare", beskriver bolaget som tagare i den riktade emissionen.

Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att tillföra bolaget rörelsekapital på ett snabbare sätt till lägre pris än jämfört med en företrädesemission.

I samband med kapitalanskaffningen har samtliga styrelseledamöter och ledande befattningshavare i Sprint Bioscience åtagit sig, med sedvanliga undantag, att inte sälja några aktier i bolaget under en perioden om 180 dagar från och med dagen då de nya aktierna tas upp till handel.

Bolaget har per den 7 april även beslutat att med befintliga medel återbetala utestående lån om 10 miljoner kronor samt upplupen ränta.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?