1515
Annons
SDIPTECH: BEHÖVER INTE MER AKTIEKAPITAL FÖR NYTT MÅL – FC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikkoncernen Sdiptech har inte behov av att ta in ytterligare kapital utöver banklån och obligationer för att klara bolagets finansiella mål, inklusive det nya förvärvsmålet.

Det uppger finanschefen Bengt Lejdström för Nyhetsbyrån Direkt efter att det på tisdagskvällen aviserats att Sdiptech höjer målet för den årligt förvärvade ebita-tillväxten till 120–150 miljoner kronor (90). De övriga två målen lämnades samtidigt oförändrade.

"De här tre målen tillsammans är kalibrerade och avstämda med varandra. Med en sådan utveckling har vi inga behov av ytterligare finansiering utöver banklån eller obligationer", säger Bengt Lejdström.

Så ni kommer inte vända er till aktiemarknaden för att ta in mer pengar i det här läget?

"Nej, det behövs inte för de här målen, under förutsättning förvärven sker jämnt fördelade och till normala storlekar", svarar han.

Finanschefen påminner om att Sdiptech gjorde ett större förvärv i början av året i form av Rolec. Laddningsutrustningsbolaget köptes till en värdering om 65,2 miljoner pund på kassa- och skuldfri basis och i den vevan inhämtades extra kapital "för att vara på säkra sidan" i relation till skuldsättningsgraden.

Vidare upprepar finanschefen att Sdiptech har en god pipeline. Pandemin har hindrat resor och därmed finns en uppdämd effekt som har resulterat i en extra lång lista av potentiella förvärvsobjekt, enligt Bengt Lejdström.

På frågan om synen på värderingarna konstaterar han att de har kommit upp på senare år.

2017 gjorde Sdiptech förvärv till en genomsnittlig ev/ebit-multipel om 5,5-6 gånger. Det kan ställas mot dagens multipel om 7-9 gånger.

Sdiptech-aktien hade stigit med 4,8 procent vid lunchtid på onsdagen. Sedan årsskiftet summeras uppgången till närmare 100 procent. Bolaget arrangerar kapitalmarknadsdag på torsdag.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?