1515
Annons
PRECISE: KÖPER EAST COAST SOLUTIONS FÖR 80 MLN KR (OMS)

(Sändes första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Precise Biometrics förvärvar den svenska leverantören av besökshanteringssystem East Coast Solutions för en köpeskilling om 80 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Efter förvärvet kommer Precise att öka sina återkommande SaaS-intäkter och sin omfattande teknologiska kunskap inom området för fysisk access. Dessutom kommer Precise att få tillgång till en omfattande och solid kundbas där Precise avser att tillvarata möjligheten till merförsäljning och ökade intäkter genom att utöka det befintliga produktutbudet med biometribaserade produkter", skriver bolaget.

Under de senaste tolv månaderna per den 30 september 2021 har East Coast Solutions haft intäkter om cirka 16,8 miljoner kronor, varav 76 procent är återkommande, samt en ebitda-marginal om 17,4 procent.

Köpet kommer att betalas med en kombination av kontanter och 7 miljoner kronor i form av 7 miljoner nyemitterade aktier. Bolaget meddelade i ett separat pressmeddelande att det gör riktad nyemission om 20 miljoner kronor. Pris och antal aktier kommer att fastställas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Förvärvet förväntas slutföras omkring den 30 november 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?