1515
FOXCONN: FÖRVÄRVAR FABRIK FÖR HALVLEDARTILLVERKNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den taiwanesiska kontraktstillverkaren Foxconn, mest känt för montering av hemelektronik såsom Apples Iphone i Kina, förvärvar en fabrik för halvledare (chip).

Draget tar Foxconn djupare in i chipindustrin i en tid av kraftig brist på halvledare. Fabriken köps upp från Macronix International och är förlagd till Taiwan, med tillverkning av chip som primärt används inom den fordonsindustri som drabbats hårt av halvledarbristen under pandemin.

Foxconn har även egna planer på att närma sig fordonsindustrin efter avtal som ingåtts för bilmontering åt bilentreprenören Fisker. Dessutom har avtal ingåtts om utveckling av fordonsmjukvaror med Stellantis, som har märken som Chrysler, Fiat och Opel i portföljen.

Den förvärvade faciliteten är relativt liten och har en prislapp på motsvarande 91 miljoner dollar, framgår av ett pressmeddelande från Foxconn.

Industrins huvudvärk i fråga om bristande chiptillgång består av en mängd katastrofer, mänskligt och naturligt förorsakade. Bland annat har pandemin lett till stora rockader i leverantörskedjor, samtidigt som en förödande torka slog till i det viktiga produktionslandet Taiwan i samband med att efterfrågan ökade kraftigt från i princip noll när karantänsrestriktioner började lätta.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?