1515
Annons
BÖRSEN: OREGELBUNDEN ÖPPNING EFTER NYHETSFATTIG MORGON

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europaterminerna indikerar en oregelbunden öppning med dragning uppåt på torsdagen efter en negativ utveckling i USA på onsdagskvällen och i Asien under morgonen.

Strax före klockan 8.30 var terminerna för Frankfurtbörsens DAX-index och franska CAC 40 båda upp omkring 0,2 procent. Förhandeln i Stockholm hos IG indikerade en liknande öppning.

New York-börserna handlades volatilt på onsdagen och handlades tydligt ned efter att JP Morgans vd Jamie Dimon sagt att han förbereder banken, som är USA:s största, för en "ekonomisk orkan" och föreslog investerare att göra detsamma.

Börserna repade sig något under senare delen av dagen men breda S&P 500-indexet stängde 0,8 procent ned.

Asienbörserna handlas mestadels på minus under torsdagsmorgonen, tyngda av oro kring inflationen och den globala ekonomiska tillväxten.

I Japan låg Tokyobörsens Nikkei 225-index strax under oförändrad nivå och det kan noteras att H&M-konkurrenten Fast Retailing mot strömmen med en uppgång om 2,5 procent.

Hongkongbörsens Hang Seng-index gick tungt och backade 1,7 procent.

På nyhetsfronten noteras att Ratos har avyttrat hela innehavet i Dun & Bradstreet till ett värde av cirka 725 miljoner kronor. Affären kommer att påverka Ratos ebita för andra kvartalet 2022 med cirka -18 miljoner kronor.

Vård- och diagnostikbolaget Medicover förvärvar det tyskbaserade bolaget Meindentist som år 2021 hade en omsättning på 31,4 miljoner euro.

Fastighetsbolaget Emilshus har beslutat om ett erbjudande om teckning av bolagets stamaktier av serie B i samband med noteringen på Nasdaq Stockholm, med planerad första dag för handel den 13 juni 2022. Erbjudandet uppgår till ett belopp om högst 756 miljoner kronor och utgörs endast av nyemitterade stamaktier av serie B för vilka teckningskursen har fastställts till 28 kronor.

Efter stängning på onsdagen meddelades att medicinteknikbolaget Senzime förvärvar amerikanska Respiratory Motion (RMI) för upp till cirka 444 miljoner kronor.

Förvärvet finansieras genom nyteckning av aktier i Senzime och bolaget genomförde en riktad nyemission om drygt 100 miljarder kronor i samband med förvärvet. Kursen i nyemissionen var 19 kronor per aktie, en rabatt om cirka 5 procent mot onsdagens stängningskurs.

Dagens Industri rapporterade på onsdagskvällen att ett konsortium av utländska investerare har anlitat rådgivare med målsättningen att ta över SAS. Investeringen förutsätter dock en långtgående omstöpning av det krisande flygbolagets skuldberg och kostnadsmassa, i linje med SAS egen plan, heter det.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera