1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET FREDAG 3 SEPTEMBER

SKULDER. Färre personer är i dag skuldsatta hos Kronofogden än för tio år sedan, men de samlade skulderna är trots det större. Enligt Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski befinner vi oss i en ytterst oroväckande "blancobubbla" och han efterlyser skärpt reglering. (DN Debatt)


LÖÖF VARNAR. Centerpartiets ledare Annie Lööf varnar för att Stefan Löfvens avgång kan leda till en ny regeringskris senare i höst och säger att det är oklart om hennes parti kommer att stödja regeringens budgetförslag. (DN)


GRÅSOSSE? Fredrik Olovsson, i dag statssekreterare hos finansminister Magdalena Andersson, tippas ta över efter henne om hon blir statsminister. (DI)


VOLVO CARS. Utöver en attraktiv prissättning ställer svenska institutioner krav på att en tillräckligt stor andel aktier sätts på börsen när och om Volvo Cars börsnoteras, erfar Dagens industri. Om Geely väljer att notera endast 10 procent av aktierna i bilföretaget innebär det en likviditetsrisk. (DI)


ÅTER TUFFT FÖR HOTELL. Svenskarna fyllde hotellen under det semesterpräglade juli men under augusti tappade hotellen 700 miljoner kronor, motsvarande 30 procent, i intäkter jämfört med 2019. Värst ser det ut för hotellen i Stockholm. (DI)


PRESS PÅ FREDRIK WESTER. Paradox storägare och ordförande Fredrik Wester, som nu tillträder vd-posten i bolaget, har stor press på sig. "Ett problem som Paradox har är dock att bolaget och aktien har gått i otakt, och torsdagens kursrusning är ytterligare ett bevis på det då aktien är upp med 18,6 på vd-bytet", skriver DI:s Johan Wendel i en analys. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?