1515
AROS BOSTAD: SPÅR HÖG EFTERFRÅGAN, NÅGOT DÄMPAD PRISUTVECKLING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aros Bostad rapporterar att antalet sålda bostäder uppgick till 42 stycken (30) och att antalet bokade bostäder var 77 stycken (55) under andra kvartalet 2021.

"Bostadsmarknaden har under kvartalet varit fortsatt god. Den mycket starka prisutvecklingen i småhussegmentet har fortsatt under kvartalet medan prisutvecklingen på lägenheter har varit något mer dämpad, dock på historiskt mycket höga nivåer", skriver vd Magnus Andersson i delårsrapporten.

Priserna på bostadsrätter i Storstockholmsregionen steg under kvartalet med 1 procent och i centrala Stockholm med 2 procent samtidigt som priserna på småhus i Storstockholmsregionen steg med 5 procent. Under de senaste 12 månaderna har priserna på småhus i Storstockholmsregionen stigit med 24 procent.

Utbudet av nyproducerade bostäder i Stockholmsregionen är på oförändrat låga nivåer samtidigt som transaktionsvolymerna har fortsatt att öka.

"Vår bedömning är att efterfrågan på bostäder i vår kärngeografi även fortsatt kommer att vara hög, men att den exceptionellt starka prisutvecklingen under de senaste kvartalen kommer att bli något mer dämpad", skriver vd.

Enligt segmentsredovisningen uppgick nettoomsättningen under andra kvartalet till 31,0 miljoner kronor (7,3) och resultat från andelar i intresseföretag till 10,3 miljoner kronor (17,8). Rörelseresultatet enligt segmentsredovisning blev 14,8 miljoner kronor (10,2) och rörelsemarginalen var 47,9 procent (139).

Enligt IFRS uppgick totala rörelseintäkter till 17,7 miljoner kronor (0,8) och rörelsemarginalen enligt IFRS var negativ (neg) och resultat per aktie uppgick till –0:42 kronor (–0:59).Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?