ADDVISE: UNDERSÖKER EMITTERA SÄKERSTÄLLT OBLIGATIONSLÅN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Addvise, som levererar utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter, har gett Pareto Securities uppdraget att utvärdera möjligheten att emittera ett seniort säkerställt obligationslån, med en förväntad volym om 250 miljoner kronor och en löptid om tre år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nettolikviden från den förväntade obligationsemissionen avses användas för att refinansiera bolagets utestående obligationslån och andra kreditfaciliteter, finansiera det sedan tidigare kommunicerade förvärvet av MRC Systems, samt för att finansiera generella bolagsändamål, heter det.

I samband med den potentiella obligationsemissionen samt förvärvet av MRC Systems har Addvise vd och aktieägare Rikard Akhtarzand, styrelseordförande och aktieägare Staffan Torstensson samt aktieägarna Per Åhlgren och Magnus Vahlquist uttryckt avsikt att utnyttja sina respektive teckningsoptioner under bolagets befintliga optionsprogram under perioden 25 januari till och med 8 februari 2021. Det skulle tillföra Addvise cirka 14 miljoner kronor före emissionskostnader.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?