ALIMAK: OMORGANISERAR ENLIGT NYTT STRUKTURPROGRAM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alimak lanserar ett nytt program, New Heights, som ska skapa en decentraliserad och kundorienterad organisation.

Det framgår av ett pressmeddelande.

New Heights består av tre steg; etablera basen, säkerställa marginalförbättringar och lönsam tillväxt.

Dagens presentation, som Alimak bjudit in till tidigare, kommer att fokusera på de två första stegen, medan planen för steg tre kommer presenteras vid en kapitalmarknadsdag under först halvåret 2021.

Vad gäller det första steget, etablera basen, har det beslutats att koncernen organiseras i fyra, kundorienterade divisioner: Construction, Industrial, BMU och Wind. Den nya organisationen, och påföljande rapporteringsstruktur, kommer träda i kraft per den 1 januari, 2021.

"Divisionerna kommer vara ansvariga för hela kundresan - produktlösningar, reservdelar och service - och kommer stöttas av resurseffektiva centrala funktioner. Målet är att etablera en organisation med tydligt ägarskap, ansvarstagande och beslutsmandat där våra kunders behov står i centrum för allt vi gör", kommenterar vd Ole Kristian Jødahl.

Omorganisationen innebär flera förändringar i koncernledningen.

Nästa steg, att säkerställa marginalförbättringar, aviserade Alimak på onsdagen att omorganisationen och omstruktureringar kommer att resultera i en nettominskning av cirka 120 anställda. Minskningen förväntas generera årliga besparingar om cirka 60 miljoner kronor, med full effekt vid slutet av första halvåret 2021.

"Alimak Group prioriterat nu lönsamhet framför tillväxt och tar ett betydande steg i den riktningen genom de kostnadsbesparingar som tillkännagavs igår. Tillsammans med åtgärderna i 'Etablera basen' bör detta förbereda oss för framtida lönsam tillväxt", skriver Ole Kristian Jødahl i pressmeddelandet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?