1515
Annons
RYSSLAND: FACEBOOK EN EXTREMISTORGANISATION ENL GENERALÅKLAGARE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den ryska generalåklagaren har inlett en process för att blockera de sociala medieplattformarna Facebook, Instagram och Whatsapp rapporterar flera internationella medier.

Generalåklagaren i Ryssland föreslår att ägarbolaget bakom de te tre sociala medierna, Meta Platforms, ska stämplas som en "extremistorganisation" som "uppmanar till mord på ryssar", skriver AFP.

Under fredagsmorgonen rapporterade Reuters att Meta tillfälligt ändrat regler som möjliggör våldshets mot ryssar i vissa länder. Exempelvis tillåts tillfälligt inlägg där användare önskar livet ur Rysslands president Vladimir Putin.

De berörda länderna som ska omfattas av den temporära regeländringen är bland annat Ryssland, Ukraina och Polen, skriver nyhetsbyrån, som hänvisar till mejl som gått ut till Meta Platforms innehållsmoderatorer.

Ryssland blockerade tillgången till Facebook den 4 mars. Apparna är dock populära i Ryssland, där meddelandeappen Whatsapp upptar nära 60 procent av landets internettrafik. Instagram är i sin tur populär på ett liknande sätt som i stora delar av västvärlden, där bland annat småföretagare och kändisar nyttjar appen för att saluföra produkter och sig själva.

Användandet av så kallade VPN-tunnlar, teknik som nyttjas för att komma runt nationella blockeringar och nå ut på det globala internet, har rapporterats växa kraftigt i Ryssland under de senaste veckorna.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera