1515
Annons
CODEMILL: SPARÅTGÄRDER SKA MINSKA KOSTNADER 20 MLN KR I ÅRSTAKT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikbolaget Codemill har beslutat att genomföra "betydande" besparingsåtgärder i syfte att effektivisera organisationen, öka lönsamheten och stärka kassaflödet.

Totalt ska dessa åtgärder minska årstakten av kostnader med cirka 20 miljoner kronor, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

"Besparingarna förväntas ge positiva effekter på bolagets kassaflöde och träda i full effekt från och med oktober 2022", skriver Codemill.

Besparingarna omfattar en minskning av antalet anlitade konsulter, minskade lokalkostnader samt minskning av personalstyrkan, enligt bolaget.

"Vår partnerstrategi är en effektiv väg till att nå kunder, och nu anpassar vi bolaget mer efter den. Vi ser i dagsläget en stor osäkerhet i omvärlden vilket gör att vi väljer att genomföra en betydande minskning av våra kostnader. En något mindre organisation bör bli mer effektiv och ambitionen är inte att det ska ge någon negativ påverkan för våra kunder", säger Codemills vd Rickard Lönneborg, enligt pressmeddelandet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera