1515
EVOLUTION: RÄKNAR MED ATT EBITDA-MRG HÅLLER I SIG UNDER ÅRET

STOCKHOLM (Direkt) Evolutions vd Martin Carlesund skriver i rapporten för det andra kvartalet att han räknar med att ebitda-marginalen kommer att hålla i sig under resten av året.

Ebitda-marginalen uppgick i det andra kvartalet till 68 procent. Bolaget lämnade i rapporten för det fjärde kvartalet 2020 en uppskattning om en ebitda-marginal på 65 procent för helåret 2020.

"Vår ebitda-marginal uppnådde en ny högstanivå under årets första kvartal. Vi upprätthöll denna nivå under det andra kvartalet, och jag förväntar mig att den håller i sig under resten av året. Den starka efterfrågan bidrog till kvartalets marginalutveckling, men som tidigare deklarerat kommer vi alltid att prioritera långsiktig tillväxt om valet står mellan marginal och tillväxt", skriver vd:n.

Efter det första kvartalet sade Martin Carlesund till Nyhetsbyrån Direkt att han då såg en uppsida mot guidningen om 65 procent, men att det då var för tidigt att sätta en siffra på den uppsidan.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?