Annons
BÖRSVECKAN: KÖP BREDBAND2, BERGMAN & BEVING OCH GETINGE (R)

(Rättar: hänvisning till Börsveckan på flera ställen i texten där det tidigare felaktigt stod Affärsvärlden)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan ger köpråd för Bredband2 och Bergman & Beving samt upprepar sin köprekommendation i Getinge. Rådet blir däremot avvakta i Momentum, Boliden och Arjo.

Det framgår av den senaste utgåvan av tidningen.

Bergman & Beving-aktien har halverats sedan Börsveckan senast kikade på bolaget. Trots en orolig omvärld ser aktien köpvärd ut på de här nivåerna, skriver tidningen.

Marginalen är på väg uppåt och även om balansräkningen och den klena organiska tillväxten inte lockar så lockar däremot den beprövade affärsmodellen, värdeskapande historiken, den låga värderingen och en motiverad och erfaren ledning, heter det i analysen.

Efter kursnedgången har risken i Bredband2 kommit ned avsevärt och Börsveckan lyfter därför rådet till köp. Bredband2 är ett icke-cykliskt bolag med goda möjligheter att vässa marginalen med interna grepp.

"Det är svårt att se någon större nedsida till en rimlig värdering på pressade marginaler och därtill en nästintill skuldfri balansräkning", skriver Börsveckan.

Momentum bedöms kunna bibehålla marginalerna väl, men på tillväxtfronten lär det bli kämpigt framgent, menar Börsveckan som räknar med en rejäl avmattning jämfört med första halvåret 2022.

"Vi gillar Ulf Lilius som vd och Momentum ser onekligen ut att vara en välskött liten pärla bland börsens industrigrossister, men här och nu avvaktar vi", skriver tidningen.

Vidare anser Börsveckan att det är för tidigt att köpa Boliden-aktien och kvarstår med sitt avvakta-råd. Med en amerikansk dollar på årshögsta gentemot den svenska kronan, samt zink- och kopparpriser som börjat falla tillbaka, är vinststabiliteten låg för Boliden som riskerar att se kraftigt fallande vinster nästa år, heter det i analysen.

Risken i förhållande till avkastningen i Getinge är attraktiv i nuläget efter kurspressen, menar Börsveckan som vidhåller köprådet i Getinge. Med fallande efterfrågan inom akutvård och motvind i övriga segment går det trögt för Getinge. Det finns dock ljusglimtar och mycket handlar om tajming i aktien, skriver tidningen.

I Arjo ser Börsveckan däremot inget uppenbart köpläge just nu och rådet blir avvakta, kursraset till trots. Arjos rapport för det andra kvartalet var ingen höjdare, men bolaget menar att det handlar om kortsiktiga problem och bolaget står fast vid sina helårsprognoser.

"Tror man på dem kan det bli bra, men det är lite riskabelt givet de makroekonomiska utsikterna", skriver Börsveckan.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera