1515
TESLA: AKTIEN NY FAVORIT HOS INDIENS SMÅSPARARE - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Teslas aktie har klivit förbi amerikanska techbolag som Apple, Facebook och Amazon som småspararfavoriten framför andra i det folkrika Indien, enligt vad två av landets nätmäklare uppger för Reuters.

Utvecklingen där de indiska småspararnas aptit för amerikanska aktier i allmänhet och Tesla i synnerhet speglar utvecklingen för ländernas börser. Indien har inte sett samma branta utveckling sedan börsraset som löstes ut av pandemin i våras.

Värt att notera är dock att Tesla ännu inte har någon närvaro i Indien, trots att så utlovats i tidigare skeden av vd:n Elon Musk. Nya löften utfästes dock i oktober från vd:n om att Tesla kommer göra sitt intåg under 2021.

Innehaven som registrerats hos de två indiska nätmäklarna Vested Finance och Stockal är dock relativt små, totalt uppgående till 2,5 miljoner dollar respektive 10 miljoner dollar. Det är dock avsevärt högre än i slutet på mars, när pandemiraset nådde botten och innehav hos Vested Finance uppgick till 76.000 dollar.

Under samma period har dock Teslas aktie rusat med 450 procent.

"En del investerare startar konton bara för att kunna investera i Tesla. Vi hade aldrig föreställt oss att ett bolag som inte ens existerar i Indien skulle bli den mest populära investeringen", sade Vesteds vd Viram Shah till Reuters.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?