Annons
TESLA: FÖRT FRUKTLÖSA SAMTAL OM ATT TA POST I GLENCORE - FT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla har fört samtal med den brittisk-schweiziska gruv- och råvaruhandelskoncernen Glencore om att ta en ägarpost, skriver Financial Times.

De preliminära samtalen började enligt tidningens källor förra året och handlade om att Tesla skulle ta en post om 10-20 procent.

Biltillverkare försöker stärka sina band med gruvindustrin för att säkra tillgång till metaller som behövs för produktion av elbilar, särskilt råvaror som behövs för batterier.

Samtalen avslutades tidigare i år utan att något avtal nåtts. Tesla hade enligt uppgifterna synpunkter på huruvida Glencores kolgruvor var kompatibel med biltillverkarens klimatmål och var därför ovillig att köpa en minoritetspost.

Elon Musk har tidigare talat om Teslas avsikt att ta större kontroll över alla tillverkningssteg för batterierna, inklusive bearbetning av råvaran eller köpa litiumfyndigheter om leveranskedjan inte kan leverera.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera