1515
NYHETER I KORTHET FREDAG 15 MAJ

FLYG. Efterfrågan på att boka flygresor är enligt SAS presschef Freja Annamatz "obefintlig". Samtidigt står flygbolagen redo att starta upp fler linjer och EU-kommissionen vill att utlandsresorna ska komma i gång redan i sommar. (SvD)


INVESTERING. Christer Gardells aktivistfond Cevians investering i det förlusttyngda industrikonglomeratet Thyssen Krupp har utvecklats till en mardrömsinvestering. (DI)


ÄLDREOMSORG. Kritiken mot svensk äldrevård, där privata aktörer däribland Ambea, Humana och Attendo står för en femtedel av den inhemsak marknaden, är överdriven. Det menar omsorgsbolaget Ambeas vd Fredrik Gren som dock välkomnar regeringens nya miljarder till älrdeomsorgen. (SvD)


FUSK. Hundratals larm har kommit om fusk med systemet för korttidspermitteringar. Personal hotas bli av med jobbet, flyttas till källaren oh jobbar mer än de ska. (SvD)


RB-KÖP VÅGSPEL. Finansforskaren Jörgen Blomwall, Linköpings universitet, varnar för att Riksbankens stödköp av bostadslån är ett vågspel med risker. (SvD)


OENIGA. Myndigheterna MSB och FHM är oeniga om ett digitalt verktyg för att följa smittspårningen i Sverige som skulle varit på plats för flera månader sedan. Splittringen om hur den ska användas har satt käppar i hjulen för appen, trots att den tekniska lösningen är klar. (DN)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?