1515
TESLA: TVÅ DÖDA EFTER "FÖRARLÖS" MODEL S-KRASCH I TEXAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En Tesla Model S som tycktes sakna förare kraschade i hög hastighet in i ett träd i Texas på lördagen. Bilen fattade eld och när räddningstjänst kom till platsen var det för sent för att undsätta de två passagerarna.

Ingen av passagerarna i bilen fanns i förarsätet, kunde utredare konstatera kort efter kraschen. Den ena passageraren satt på passagerarsidan i framsätet medan den andra passageraren fanns i baksätet, enligt Bloomberg News rapportering.

Kraschen ska ha skett i en kurva, där bilen kommit i för hög hastighet och inte klarat av att navigera, enligt den lokala polisens talesperson Mark Herman.

"Ingen tycks ha kört fordonet vid kraschtillfället, men utredningen pågår fortsatt", sade han.

Branden ska ha pågått i fyra timmar. Det är vanligt att elbilsbränder är svårsläckta på grund av den energidensitet som finns i batterierna.

Federala myndigheter har kritiserat Tesla och de brandrisker som kunnat konstateras i batterier, och dessutom kritiserat biltillverkaren för att inte göra tillräckligt för att förhindra att förare överanvänder förarassistanssystemen.

I en utfrågning hos USA:s nationella transportsäkerhetsstyrelse sade ordföranden att "det är dags att sluta upp med att ge förare med tillgång till halvautomatiska hjälpsystem uppfattningen om att de kan låtsas att de äger en bil med förarlösa förmågor".

På lördagen skickade Teslas vd, Elon Musk, ut en tweet där han försvarade bilarnas säkerhetsrenommé. Teslas bilar med den så kallade autopiloten inkopplad har närmare en tiondel av olycksrisken än genomsnittsfordon, enligt vd:n.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?