1515
BÖRSEN: STILLSAM INDEXINLEDNING PÅ PÅSKVECKAN VÄNTAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas få en lugn inledning på börsveckan inför påsken, sett till terminsnoteringarna. På bolagssidan har det varit en tämligen lugn morgon. På andra håll händer det desto mer. Fraktfartyget Ever Given, som har blockerat Suezkanalen i närmare en vecka, har dragits loss från grundstötningen. Exakt när kanalen åter är farbar för de hundratals fartyg som ligger på kö är fortfarande oklart.

Mer dramatik bjuder Credit Suisse på efter att banken varnat för förluster från en USA-fond. En "betydande" amerikansk hedgefond uppges inte ha infriat sina kreditåtaganden efter krav från Credit Suisse och vissa andra banker.

Asienbörserna låg mestadels på plus på måndagen i spåren av uppgången i USA på fredagen. USA-börserna avslutade förra veckan med breda uppgångar. Marknadsaktörerna valde att fokusera på de höjda tillväxtprognoserna för den amerikanska ekonomin.

Efter att Stockholmsbörsen stängt på fredagen och fram till den ordinarie stängningen klockan 21.00, beaktat för kortare tidsskillnad inför omställningen till sommartid, hade S&P 500 index stigit med cirka 1,3 procent.

Vid klockan 8.35 noterades terminerna i Paris och Frankfurt mellan 0,1 och 0,2 procent högre. Förhandeln i Stockholm hos IG visade på en uppgång om 0,1 procent.

Utdelningssäsongen fortsätter, men bland de storbolagen på börsen är det under måndagen endast ABB som handlas exklusive rätt till utdelning.

Corem Property Group har kommit med ett bud på sektorkollegan Klövern. Betalningen ska ske med nyemitterade aktier i Corem motsvarande ett vederlag om cirka 16:50 kronor per stamaktie i Klövern. Det innebär en premie på runt 27 procent jämfört med fredagens stängningskurs.

ABB handlas under måndagen exklusive rätt till utdelning om 0:80 schweizerfranc.

Garo föreslår en aktiesplit med villkoren 5:1, där varje befintlig aktie delas upp till fem aktier av samma serie.

Enzymatica föreslår en nyemission om 59 miljoner kronor garanterad av bolagets tre största ägare.

JP Morgan har sänkt sin rekommendation för Electrolux till undervikt från neutral. Riktkursen höjs till 220 från 210 kronor.

Affärsvärlden sätter köp på gamingkoncernen Thunderful och investmentbolaget Medcap.

Börsveckan rekommenderar köp av Attendo, Humana och Implantica.

Adapteo har fått en säljrekommendation från Dagens industri som skriver att modulhusbolaget Adadpteo kommer att stånga sig blodigt när man priskrigar sig till kontrakt.

På måndagen inleds handeln med LMK Group, moderbolaget till bland annat Linas Matkasse, på First North. Erbjudandet vid en fast kurs om 79:50 kronor per aktie uppges ha blivit "kraftigt övertecknat".Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?