1515
BÖRS: FULA ORD-BLOCK PÅ REDDIT SÄNKTE GAMESTOP I EFTERHANDEL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den omtalade nätforumstråden för aktiespekulation på Reddit som getts skulden för den kaotiska börsutvecklingen i veckan stängdes för utomstående på onsdagen, och orsakade fall i flera av de aktier som skjutit i höjden.

Moderatorer beslöt sig för att endast tillåta nya forumanvändare som blivit inbjudna till forumtråden r/WSB (Wall Street Bets), vilket ledde till en ordentlig sättning för bland annat Gamestops aktie, som stod 16 procent ned i efterhandeln efter massiva uppgångar under ordinarie session.

När forumet återöppnade efter ungefär en timme fanns ett meddelande om att "fula ord" blockerats i nätforumstråden.

"Vi har blockerat alla fula ord med en robot, vilket borde vara tillräckligt, men om användare börjar gå runt det med skärmbilder på isländska bokstäver så kommer denne inte få umgås med sina kompisar längre", skriver moderatorerna.

Tidigare under dagen hade moderatorer i en av samma skäl uppmärksammad WSB-kanal på chatappen Discord censurerat obscena ord på liknande vis. Detta hade enligt ett meddelande i chatten dock ingenting med den frenetiska aktiehandeln att göra.

En annan aktie som blivit föremål för Reddit-forumets "allt-eller-inget"-satsningar är Nokia, som steg 38 procent i ordinarie handel i New York och därefter sjönk tillbaka med 9 procent i efterhandeln.


Vill du höra mer om det kurskaos som sätts i samband med uppmärksamheten kring Reddit? Lyssna på Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoney: Reddit-dårarna, Gamestop-döden och blankarpanikens historia. Avsnittet finns tillgängligt på alla podcastplattformar, bland annat på <i>Spotify</i>.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?