1515
CURANDO NORDIC: OMVÄNT FÖRVÄRV AV VO2 CAP FÖR 200 MLN KR (NY)

(Tillägg: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Curando Nordic köper samtliga aktier i Vo2 Cap mot en köpeskilling om cirka 200 miljoner kronor. Curandos nuvarande verksamhet kommer att överföras till ett helägt dotterbolag till Curando och därefter delas ut till Curandos aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Betalning erläggs genom säljrevers om cirka 200 miljoner kronor, som i sin helhet kvittas mot nyemitterade aktier i Curando.

Avtalet är bland annat villkorat av att Curando överlåter dess nuvarande verksamhet till ett helägt dotterbolag till "Nya Curando". Curandos hela aktieinnehav i Nya Curando kommer, förutsatt bolagsstämmans beslut därom, att delas ut till Curandos aktieägare.

Transaktionen innebär en väsentlig förändring av Curandos verksamhet, vilket innebär att Curando behöver genomgå en ny noteringsprövning. Avtalet är villkorat av att Vo2 fått ett villkorat godkännande för fortsatt notering på First North Growth Market.

Aktieägare i Curando som tillsammans innehar cirka 43 procent av totalt antal aktier och röster i Curando har åtagit sig att rösta för transaktionen.

Avtalet är även villkorat av att en av säljarna, 24 Media Network ansöker om och erhåller budpliktsdispens från Aktiemarknadsnämnden med anledning av att 24 Media Network efter transaktionen erhåller över 30 procent av det totala antalet röster i bolaget.

När transaktionen är genomförd byter Curando namn till Vo2 Cap Holding och driver Vo2s verksamhet vidare med Vo2 som dotterbolag. Curandos nuvarande verksamhet drivs vidare genom Nya Curando som delas ut till aktieägarna i Curando och som ansöker om notering på Nasdaq First North Growth Market.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?