Annons
TWITTER: NER 5% I EFTERHANDELN EFTER MUSKS SLOPADE BUD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Twitters aktie backade nära 5 procent i den amerikanska efterhandeln på fredagen sedan Elon Musk uppgett att han vill avbryta köpet av mikrobloggen.

Tesla-vd:n Elon Musk motiverar sitt beslut främst med att Twitter inte vill offentliggöra antalet fejkkonton på plattformen, ett ämne som han adresserat flitigt sedan budet lades i mitten av mars. Efter tappet i fredagens efterhandel noteras Twitter-aktien till 35 dollar, att jämföra med Elon Musks bud som ligger på 54:20 dollar per aktie, eller totalt 44 miljarder dollar.

Elon Musk har ifrågasatt andelen fejkkonton på Twitter en längre tid. Utöver att hävda att Twitter inte lämnat ut korrekta uppgifter angående dessa konton pekar Elon Musks advokater även på att mikrobloggen börjat entlediga personal. Allt kokar enligt advokaterna ihop till avtalsbrott och detta ligger alltså bakom fredagens besked att Elon Musk vill dra sig ur budet.

Twitter själva var inte sena att replikera och i helgen har mikrobloggens ordförande kontrat med att styrelsen har för avsikt att slutföra transaktionen till det pris och på de villkor som överenskommits och rättsliga åtgärder planeras för att driva igenom avtalet.

Samtidigt som Twitter pressades lyfte Teslas aktie med drygt 2 procent i efterhandeln.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera