1515
Annons
VIMIAN: KÖPER BOLAG I UK FÖR 50,5 MLN GBP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Djurhälsokoncernen Vimian förvärvar Bova Holdings Limited, ett så kallat specialtyp pharma-bolag inom djurhälsa i Storbritannien. Köpeskillingen uppgår till 50,5 miljoner pund, och en eventuell tilläggsköpeskilling om upp till 25,5 miljoner pund under en treårsperiod, villkorat av att vissa ebitda-mål uppnås.

Det framgår av ett pressmeddelande under den gångna helgen.

Bova hade årliga intäkter om 8,1 miljoner pund, och ett ebitda-resultat på 2,9 miljoner pund under de senaste tolv månaderna. För det brutna räkenskapsåret 2021, som avslutas i mars 2022, beräknas Bova ha intäkter på 8,9 miljoner pund och ett ebitda om 3,6 miljoner pund, motsvarande en ebitda-marginal om 40 procent. Bova levererar produkter till veterinärkliniker och djursjukhus i Storbritannien och online till tio andra europeiska marknader. Bolaget har en produktionsanläggning i London.

För att få maximal tilläggsköpeskilling måste Bova generera ett ebitda överstigande 9,8 miljoner pund senast under räkenskapsåret som avslutas mars 2025.

Förvärvet kommer att ha en positiv effekt på Vimians vinst per aktie under nuvarande år. Bova konsolideras omkring den 4 februari. Förvärvet finansieras av befintliga tillgångar, skriver Vimian.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera