Annons
BÖRSEN: TERMINER INDIKERAR OREGELBUNDEN ÖPPNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europeiska börsterminer pekade på fredagsmorgonen mot en öppning med små indexrörelser, efter torsdagens breda nedgångar där Stockholmsbörsen stängde på årslägsta.

Vid klockan 8.30 noterades den tyska DAX-terminen samt Parisbörsens CAC40-termin på plus 0,1 procent. Enligt IG Markets förhandel indikerades en uppgång i samma härad i den svenska öppningshandeln.

USA-börserna hade ännu en röd dag på torsdagen med teknikaktier under särskild press. S&P 500 stängde på minus 0,9 procent, vilket var oförändrat räknat från Stockholmsbörsens stängning.

Även Asienbörserna backade ytterligare på fredagen och från bedömarhåll hänvisades till Federal Reserves aggressiva hållning vid räntemötet i onsdags. Hongkongs Hang Seng-index var ned 0,8 procent och börserna i Fastlandskina med 0,7-1,3 procent, medan Japan har helgstängt på fredagen.

Ericsson har fortsatt att exportera produkter som kan användas militärt till Ryssland, avslöjar Ekot. Trots att Ericsson uppgett att man har slutat med leveranser till Ryssland, har bolaget sökt och fått undantag från sanktionsreglerna.

Kommittémedlemmarna i den rådgivande FDA-kommittén röstade under natten mot fredagen emot Oncopeptides läkemedel Pepaxto vid behandling av en indikation inom blodcancerformen multipelt myelom. Det negativa röstutfallet var ett förväntat besked enligt Oncopeptides vd Jakob Lindberg.

På rekommendationsfronten har Redeye inlett bevakning av Wyld Networks med ett rimligt värde på 24 kronor i ett så kallat basscenario.

Teckningskursen i Azelios tidigare aviserade företrädesemission har fastställts till motsvarande 1:48 kronor. Det innebär rabatt om cirka 36 procent jämfört med teoretisk kurs efter avskiljande av uniträtter, baserat på stängningskursen för Azelios aktie den 22 september.

Investeringsbolaget I Love Lund blir det senaste nytillskottet på Spotlight Stock Market när det gör debut på fredagen. I Love Lund investerar i bolag med anknytning till Lund, företrädesvis onoterade och i tidig utvecklingsfas.

Fredagens Europakalender innehåller preliminära PMI-siffror från flera länder samt EMU-området och i eftermiddag publiceras preliminära PMI-data i USA.

IT-konsulten Tietoevry handlas utan rätt till utdelning om 0:70 euro från och med fredagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera