1515
TESLA: RÄKNAR MED BÖRJA SÄLJA LASTBILEN TESLA SEMI I ÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tesla räknar med att i år börja sälja sin helt eldrivna lastbil Tesla Semi. Det enda hindret som i dagsläget finns för produktion av fordonet är en brist på battericeller, sade Teslas vd Elon Musk vid en telefonkonferens på onsdagskvällen enligt Techcrunch.

Enligt Elon Musk är allt ingenjörsarbete nu färdigt vad gäller lastbilen.

"Huvudorsaker till att vi inte har gått fram med nya produkter – som till exempel Tesla Semi – är att vi helt enkelt inte har tillräckligt med celler för det", sade han.

Han tillade att bolaget räknar med att ha tillräckliga cellvolymer för att möta behovet när produktionen av Teslas nya battericell 4680 inleds. Den nya cellen innehåller betydligt mer energi än sin föregångare 2170.

"En lastbil skulle normalt använda fem gånger så mycket batteri som en personbil, men den skulle inte kunna säljas för fem gånger så mycket som en bil. Så det skulle inte vara rimligt för oss att göra lastbilen just nu. /…/ Men det kommer absolut att vara rimligt att göra det så snart vi kan adressera cellproduktionsbegränsningen", sade Tesla-vd:n.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?