Annons
BOSTÄDER: MAGNOLIA BOSTAD GÖR BESPARINGAR PGA MARKNADSLÄGE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Magnolia Bostad, som köptes ut från börsen förra hösten, kommer som en konsekvens av ett försämrat marknadsläge anpassa sin kostnadsmassa genom kostnadsbesparingar och minskning av personalstyrkan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Magnolia Bostad påverkas av höga entreprenadpriser, skenande inflation och stigande räntor vilket leder till att ett flertal planerade produktionsstarter under 2022 och 2023 troligtvis kommer behöva senareläggas.

"Bolaget avser därför reducera sina fasta kostnader i syfte att bli mer flexibelt och anpassat för att kunna uppnå sitt verksamhetsmål", heter det i pressmeddelandet.

Vid utgången av det andra kvartalet hade Magnolia Bostad drygt 10.000 bostäder i produktion, varav drygt 7.900 är sålda och finansierade via forward funding och cirka 2.100 uppförs för egen förvaltning. Tidsplanerna för dessa projekt ligger fast.

"Det är väldigt tråkigt att behöva besluta om den här personalminskningen men tyvärr är det en nödvändig konsekvens av att flera av våra planerade produktionsstarter kommer att behöva skjutas på framtiden", säger Johan Tengelin, vd på Magnolia Bostad, i en kommentar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera