Annons
STREAMING: BRITTISKA HUSHÅLL AVSLUTAR ABONNEMANG PGA INFLATION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Brittiska hushåll har avslutat streamingabonnemang för att sänka icke-nödvändiga utgifter till följd av stigande levnadskostnader, skriver Financial Times.

Omkring 1,5 miljoner abonnemang till streamingtjänster som Netflix, Disney Plus och Apple TV plus avslutades under årets första kvartal, enligt siffror från Kantar.

Omkring 58 procent av hushållen har behållit minst en streamingtjänst, en nedgång på omkring 1,3 procent sedan årsskiftet. Trenden att konsumenter drar ned på antalet tjänster är dock tydlig.

Den vanligaste anledningen till uppsägning var att spara pengar och särskilt unga vuxna har blivit mer försiktiga med att betala för ytterligare tv-innehåll utöver den årliga licensavgiften på 159 pund.

Tjänsterna måste nu visa sitt värde för konsumenterna på den hårt konkurrensutsatta marknaden, enligt Dominic Sunnebo vid Kantar, till följd av att inflationen stigit till högsta nivån på 30 år.

Investerare världen över är nu allt mer oroade för att den starka trenden för streamingtjänster under pandemin har toppat. Netflix, som levererar rapport efter amerikanska börsens stängning på tisdagen, har tappat 43 procent på Nasdaq i år bland annat till följd av besvikelse över antalet nya abonnenter. Positivt för Netflix del var dock att tjänsten, tillsammans med Amazon Prime, hade lägst kundomsättning under kvartalet. Störst var den för Britbox, Apple TV Plus och Discovery Plus.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera