1515
Annons
BÖRSEN: INLEDER UPP, BJÖRN BORG STIGER PÅ RAPPORT, OMXS30 +0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen har inlett veckans sista handelsdag med en uppgång. Rapporter från mindre bolag dominerade flödet och Oncopeptides fortsatte på den inslagna svängiga vägen under livlig handel.

Vid klockan 9.35 var OMXS30-indexet upp 0,4 procent till 2.384. Aktier för 3 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Inom storbolagsindexet steg Evolution 1,8 procent framför Boliden och Sinch som var upp omkring 1,5 procent. På den nedre delen backade Kinnevik 1 procent. Defensiva Essity och Swedish Match var ned 0,5-0,6 procent.

En rad rapporter från bolag längre ned i listorna har trillat in på morgonen. Bland dessa fanns Björn Borg, vars aktie var upp drygt 10 procent efter ett tredje kvartal med en nettoomsättning som steg 6,8 procent. Uppgången förklaras till största del av en positiv trend och stark tillväxt online, skrev klädbolaget i sin delårsrapport.

Sämre gick det för Azelio som föll 4 procent. Solenergiföretaget redovisade ett nettoresultat på -92 miljoner kronor (-50). Rörelseresultatet landade på ungefär samma nivå. Pandemin och den rådande komponentbristen försenar bolagets expansionsplaner, enligt vd Jonas Eklind.

Nedåt var det även för Fractal. Omsättningen föll till 85,1 miljoner kronor (183) för Fractal i det tredje kvartalet. PC- och gaminghårdvarubolaget påverkades negativt av leverans- och komponentstörningar. Dessutom var jämförelsekvartalet tufft. Aktien sjönk 5,3 procent.

Oncopeptides inledde handelsdagen med en uppgång på 30 procent men vände snabbt ned. ABG Sundal Collier har sänkt sin rekommendation till sälj med bibehållen riktkurs. I skrivande stund var aktien ned 10 procent under hög omsättning.

JP Morgan har inlett bevakning av Truecaller, som har en tjänst för att identifiera och blockera oönskade samtal, med rekommendationen övervikt och riktkurs 135 kronor. Även Citi har inlett bevakning men med neutral rekommendation och riktkursen 117 kronor. De båda bankerna var rådgivare i samband med Truecallers börsnotering i oktober. Aktien steg 10 procent till 119 kronor. Från teckningskursen är aktien nu upp 130 procent.


Diagram: Stockholmsbörsens OMXS30 fredagen den 19 november

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?