1515
NORDEN: BLANDAD UTVECKLING, PANDORA UPP, VINX30 -1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna bjöd på blandad utveckling under årets sista handelsdag. Samlingsindexet Vinx30 stod 1 procent lägre vid nivån 1.131.

I Oslo steg OBX-indexet 0,3 procent till 859. De noterade laxbolagen, som på tisdagen legat i topp, återfanns i botten under onsdagens handel.

Tomra, som tillverkar automater för återvinning av dryckesförpackningar, var upp 1,2 procent. Under dagen föreslog Skottlands regering inrättande av en fond på 70 miljoner pund för att förbättra lokal infrastruktur för återvinning av avfall.

Flygbolaget Norwegian var den mest nettoköpta aktien bland Nordnets svenska sparare i december, enligt nätbanken. Aktien backade 8,2 procent på onsdagen och avslutar därmed det covid-19-drabbade året ned drygt 95 procent.

De amerikanska lagren av råolja sjönk under onsdagen mer än vad analytiker förutspått. Detta fick bolagen Subsea7 och TGS-Nopec att stiga, som båda är underleverantörer till oljesektorn.

I Köpenhamn sjönk OMXC25-indexet 0,7 procent till nivån 1.677.

Smyckestillverkaren Pandoras aktie steg 3,5 procent efter att bolaget höjt tillväxt- och resultatförväntningar för helåret 2020. Organiska tillväxten för 2020 väntas nu bli minst 1 procentenhet bättre än den övre delen av prognosintervallet -14 till -17 procent. Rörelsemarginalen väntas överträffa övre delen av prognosspannet 17,5-19,0 procent.

Vindkraftsbolaget Vestas offentliggjorde under dagen ytterligare en order på 52 megawatt till en italiensk kund. Vestas har en tradition av att meddela ordrar mellan jul och nyår och dagens order är den femte för vindkraftsföretaget denna vecka. Vestasaktien var ned 1,3 procent.

Helsingforsbörsens OMXH25-index backade 0,8 procent till 4.586.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?