1515
FED: REDO STARTA TAPERING I NOVEMBER - BOWMAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Michelle Bowman, Fed-guvernör, sade på onsdagen att hon är mycket bekväm med att börja trappa ned en del av stödet från november.

Det rapporterar Reuters.

"Jag är medveten om att de kvarvarande fördelarna av våra tillgångsköp för ekonomin nu sannolikt övervägs av de potentiella kostnaderna", sade hon.

Förutsatt att ekonomin fortsätter att förbättras som väntat så är hon redo att, sannolikt i november, börja dra ned på tillgångsköpen.

Hon sade att hon ser framsteg på arbetsmarknaden men ännu ingen återgång till prepandemiska nivåer. Även om företagen höjer löner så har de svårt att rekrytera. Många äldre och kvinnor har lämnat arbetskraften och det kan bli svårare för dem att komma tillbaka, ett problem som penningpolitiken har svårt att hantera.

Stigande löner kan samtidigt börja dra upp inflationen, vilket adderar till höjda priser från störningar i leveranskedjor som kan bli kvar längre än väntat. Stigande huspriser skadar samtidigt låginkomsthushållen och banker har börjat tala om en boprisbubbla.

Fortsatta tillgångsköp skulle kunna bidra till högre värderingar på bostads- och aktiemarknaderna. Det kan också dra upp inflationsförväntningarna.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?