1515
Annons
NEW YORK: SVAGT AVSLUT, TEKNIKBOLAGEN NED, S&P 500 -0,7% (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna bjöd på en svag avslutning av torsdagens handel. Flertalet teknikbolagen återfanns på förlorarlistan, däribland Tesla, AMD och Nvidia. Omikronvarianten har under den senaste tiden satt skräck på marknaderna runtom i världen, vilket resulterat i en ökad volatilitet.

Vid stängning var Dow Jones industriindex oförändrat vid 35.755 samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex föll 1,7 procent till 15.517. S&P 500 backade 0,7 procent till 4.668, motsvarande en nedgång om 0,5 procent sedan Stockholmsbörsens stängning på torsdagen.

På bolagsfronten kan det uppmärksammas att den italienska konkurrensmyndigheten bötfäller Amazon på 1,1 miljarder euro för att ha skadat tredjepartshandlare genom e-handelsbolagets krav att sköta leveransen av handlade varorna. Amazon skriver i ett uttalande att Italiens böter är "orättfärdiga och oproportionerliga" samt att beslutet kommer överklagas. Aktien rörde sig ned med 1,1 procent.

Vidare återfanns flertalet teknikbolag i bottenskiktet, utan några bolagsnyheter noterade i flödet. Tesla backade med drygt 6 procent samtidigt som halvledarbolagen AMD och Nvidia föll 5 respektive 4 procent.

American Airlines planerar att minska antalet flygningar i sommar, som följd av Boeings försenade leveranser av 787 Dreamliners, rapporterade nyhetsbyrån Dow Jones. Flygbolagets aktie backade 0,5 procent samtidigt som Boeing var ned 1,6 procent.

I samma sektor backade Southwest Airlines med nära 4 procent sedan Jefferies sänkt sin rekommendation för flygbolagets aktie till till behåll från köp. Riktkursen sänktes samtidigt med omkring 25 procent.

Aktien i gamingbutikskedjan Gamestop sågs tappa över 10 procent efter att bolaget rapporterat en större förlust för det tredje kvartalet, jämfört med motsvarande period i fjol.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, beslutade på onsdagen att även 16- och 17-åringar ska få tillgång till en tredje dos av Pfizers och Biontechs covid-19-vaccin. Pfizer-aktien steg 1,3 procent.

På onsdagskvällen, en kort stund föra USA-börsernas stängning, blev det känt att en appellationsdomstol i USA beslutat att avvakta med verkställandet av en dom gällande villkoren i Apples appbutik, som annars skulle ha börjat gälla den 9 december. Flertalet bolag som har stora kostnader relaterade till Appstore backade på torsdagen, däribland Netflix och Spotify, vars aktier var ned 2,7 respektive 4 procent.

Apoteksjätten CVS Health Apoteksjätten CVS Health klättrade däremot över 4 procent efter att bolaget höjt prognosen för det innevarande året samt guidat för en högre vinst för 2022 än analytiker räknat med.

Amerikanska tioårsränta var ned 2 punkter till 1,49 procent.Graf: S&P 500 torsdagen den 9 december

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?