Annons
G5 Entertainment: Inför Q4-rapporten
Vi upprepar rekommendationen Köp och sänker riktkursen till 320 SEK (329).

Vi sänker våra framåtblickande estimat, eftersom vi förväntar oss att en finansiellt svagare konsument påverkar G5:s förmåga att konvertera nya spelare till sina nya spel. Tillsammans med en långsammare tillväxt ser vi det som mindre troligt att bolaget kommer att utöka sina marginaler i någon större omfattning i närtid, om inte kostnader för användarförvärv minskar.


Vi ser minskad vinst per aktie med 1 procent respektive 4 procent för 2022 och 2023. Trots negativa revideringar är den skuldfria balansräkningen och den låga värderingen fortfarande attraktiva. Det handlar också om ett p/e-tal på mindre än 10 för 2023-2024. Vi upprepar Köp och sänker riktkursen från 329 SEK till 320 SEK.


Vi prognostiserar med 366 miljoner kronor i intäkter i fjärde kvartalet, varav 24 procents tillväxt i årstakt för egna spel. External Games förväntas minska med 11 procent i årstakt. Vi prognostiserar med 4 procent negativ organisk tillväxt, 16,5 procent medvind i form av en valutaeffekt och en total tillväxt på 13 procent. Mätt i dollar förväntar vi oss en negativ tillväxt på 7 procent i årstakt.


Vinstvarningar har rört om i sektor och tyder på lägre konsumentaktivitet än väntat under fjärde kvartalet. Vi ser en risk att detta kan fortsätta under 2023 och sänker våra estimat.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera