1515
Annons
BÖRSVECKAN: KÖP BL A QLEANAIR, BOULE, CELLAVISION OCH HEXPOL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan har flera köprekommendationer i veckans utgåva: Trelleborg, Qleanair, Evolution, Boule, Cellavision och Hexpol. Däremot får Vitrolife och Prevas avvakta.

Yokohamas bud på Trelleborgs affärsområde Wheel systems på 2 miljarder dollar är positivt för bolagets värdering och bokslutet bekräftar att Trelleborg är på rätt väg. Börsveckan satte avvakta på aktien för knappt ett år sedan och kursutvecklingen har varit svag sedan dess, men nu är det rätt läge att kliva på, skriver Börsveckan.

Qleanair gör en intressant resa från rökkabiner till generell luftrening. Tillväxten är hög och trots motvind under fjärde kvartalet ser Börsveckan ljusa utsikter för bolaget. Med låg värdering är aktien köpvärd, blir slutsatsen.

Evolution kom med en solid bokslutsrapport. Aktien har fallit rejält från toppnivåer vilket ger ett bra ingångsläge. På nuvarande kursnivå så bör det finnas cirka 20 procents uppsida i kursen, skriver Börsveckan och sätter köp.

Boule har visat fin tillväxt under året som gick, pandemin till trots. Med en stark avslutning på 2021 ser det lovande ut och värderingen är låg sett till Boules tillväxtpotential. Börsveckan höjer därför till köp.

Cellavisions omsättning ökade 20 procent 2021 och det tillsammans med stigande lönsamhet är det svårt att inte imponeras. Värderingen är hög men inte anmärkningsvärd i ett historiskt perspektiv. Med en ny produktion och en generell återhämtning för medtech är utgångsläget bättre än på länge, skriver Börsveckan och sätter köp.

Hexpol hade ett kanonår 2021. Förvärv ligger i korten och med låg skuldsättning finns stora värdeskapande möjligheter. Värderingen är attraktiv och det blir en köprekommendation.

Vitrolife återgick till tillväxt 2021, efter ett utmanande 2020, men den organiska tillväxten imponerar inte och lönsamheten är negativ, skriver Börsveckan som väljer att avvakta.

Prevas hade ett fint 2021 och aktien har gått starkt i börsturbulensen hittills i år. Frågan är om det finns mer att hämta. Visst kan Prevas värderas upp ett par snäpp till om den fina utvecklingen fortsätter, men allt som allt känns aktien ganska rimligt värderad. Avvakta, blir rådet.

I vad som kallas kommentar, till skillnad från analys, upprepar Börsveckan köprådet för SemconSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera