OSCAR PROPERTIES: 9:1 OCH KURS 0:19 KR I FÖRESLAGEN EMISSION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den företrädesemission som bostadsutvecklaren Oscar Properties föreslår i samband med förvärvet av en fastighetsportfölj från SBB ska behandlas på en stämma den 16 november.

Förslaget är att varje aktie i bolaget ger nio teckningsrätter. En teckningsrätt ger därefter rätt att teckna en ny stamaktie för 0:19 kronor per stamaktie.

På stämman kommer även ett utbyteserbjudande att behandlas. Enligt förslaget kommer preferensaktierna (av båda slag) köpas tillbaka av bolaget och som betalning erbjuda nya stamaktier.

Värdet, det vill säga återköpspriset, per preferensaktie och preferensaktie av serie B är satt till 25 respektive 120 kronor.

"Antalet stamaktier som kan emitteras i utbyteserbjudandet är begränsat till 10 procent av totalt utestående antal stamaktier efter att utbyteserbjudandet och företrädesemissionen är genomförda", skriver bolaget som ska komma tillbaka med slutliga villkor i utbyteserbjudandet senast den 13 november 2020.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?