Annons
TESLA: AVISERAR AKTIESPLIT 3:1, KLÄTTRADE I EFTERHANDELN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla planerar genomföra ytterligare en aktiesplit, där en aktie ska delas i tre, framgår av dokument som lämnats in till den amerikanska finansinspektionen SEC inför stundande årsstämma.

En split skulle förenkla för Tesla att kunna fortsätta attrahera och hålla kvar anställda med optionsprogram, skriver bolaget.

"Vi tror att en aktiesplit skulle bidra till att ställa marknadspriset på vår aktie så att en mer flexibel hantering möjliggörs för våra anställda", skriver Tesla.

Tesla genomförde senast en aktiesplit under 2020, då en aktie delades upp i fem nya aktier, vilket trots att det saknas en fundamental värdeökningseffekt av åtgärden ledde till en kursrusning som förbluffade marknadsaktörer. Vissa förklarade saken med att fler mindre investerare kunde köpa aktien när inköpspriset blivit lägre, något som andra avfärdade då delägarskap i aktier är möjligt i de flesta amerikanska investeringstjänster.

Aktien klättrade med 1 procent efter stängning på fredagen, då det senaste ordinarie avslutet gjordes till strax under 697 dollar.

I dokumenten framgår vidare att styrelseledamoten Larry Ellison inte avser ställa upp för omval. Larry Ellison äger 1,5 procent av Tesla.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera