1515
Annons
ABLIVA: MÅL STARTA FAS 2/3 2 H, KRÄVER YTTL FINANSIERING

STOCKHOLM (Direkt) Läkemedelsföretaget Abliva, som förut hette Neurovive, redovisar ett resultat före skatt om -13,1 miljoner kronor (27,1) för det fjärde kvartalet 2020.

Resultat per aktie efter utspädning var -0:04 kronor (-0:15).

"Vår främsta prioritering är KL1333-programmet. Perioden sedan FDA:s positiva feedback – där Abliva rekommenderades att genomföra en enda effektstudie i stället för sekventiella fas 2- och fas 3-studier – har varit mycket intensiv. Beskedet från FDA innebär att studien nu är registreringsgrundande och, om den utfaller positivt, gör det möjligt för oss att få detta viktiga läkemedel till patienterna mycket snabbare", skriver nytillträdde vd Ellen Donnelly i bokslutskommunikén.

Studieprogrammet har uppdaterats för att möta FDA:s rekommendationer och Abliva har redan initierat kompletterande studier. Pågående studier, som fas 1a/b-studien och läkemedelsinteraktionsstudien, kommer att slutföras under 2021, och målet är att inleda fas 2/3-studien under andra halvåret i år.

"Detta kräver ytterligare finansiering, vilket jag ser fram emot att ta tag i", skriver vd.

För att bli en global aktör behöver Abliva också expandera geografiskt, skriver Ellen Donnelly.

"Jag tror till exempel att det kommer vara naturligt för oss att etablera närvaro i USA eftersom en del av den registreringsgrundande KL1333 fas 2/3-studien kommer att genomföras där. Inför en eventuell marknadslansering av KL1333 är det nödvändigt att bygga en kommersiell organisation i USA och på andra strategiska platser för att etablera och säkerställa en global räckvidd", skriver hon.

En annan fördel med att etablera en amerikansk närvaro är att Abliva då kommer närmare den amerikanska kapitalmarknaden.

"Under 2021 kommer vi att behöva stärka företagets finansiella resurser väsentligt för att finansiera den globala fas 2/3-studien, och den amerikanska kapitalmarknaden erbjuder många möjligheter för biotech-företag med goda framtidsutsikter. Vår ambition är därför att etablera en närvaro i USA inom en ganska snar framtid", skriver hon.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?