1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS INLEDA UPPÅT MED FED I FOKUS, TRATON VINSTVARNAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagens handelssession på plus. Finansmarknaderna riktar mycket av sitt fokus mot onsdagskvällens räntebesked från amerikanska centralbanken Fed. Lastbilsbolaget Traton varnar för lägre försäljning innevarande kvartal efter leverantörsproblem.

Vid 8.30-tiden pekade handeln hos IG Markets på en öppning runt 0,7 procent upp för Stockholmsbörsens OMXS30-index. Terminerna för tyska DAX och franska CAC40 noterades kring liknande nivåer.

På tisdagens USA-börser tappade indexen i slutskedet av handelsdagen. Dow Jones industriindex avslutade ned 0,1 procent, Nasdaqs kompositindex på plus 0,2 procent och det breda S&P 500 på minus 0,1 procent. Räknat från Stockholmsbörsens stängning var nedgången 0,2 procent.

Asienbörserna handlades mestadels lägre under onsdagen när oron kring den pågående Evergrande-krisen fortfarande stod i fokus. Indexen återhämtade sig dock från de lägsta nivåerna under handelns gång efter besked från Evergrande om en delbetalning.

Det tyska lastbilsbolaget Traton, som är noterat på Stockholmsbörsen och där Scania ingår, varnade på onsdagsmorgonen för att försäljningen i det tredje kvartalet blir lägre än väntat som en följd av problem i leverantörskedjan.

Handelsbanken meddelade efter börsens stängning på tisdagen att styrelsen föreslår en extrautdelning av aktier i Industrivärden motsvarande ett värde om drygt 8,7 miljarder kronor, eller 4:42 kronor per aktie i Handelsbanken.

Nents streamingtjänst Viaplay ska lanseras i fem nya marknader och siktet är inställt på 12 miljoner abonnenter vid slutet av 2025, angav Nent inför sin kapitalmarknadsdag som hålls på onsdagseftermiddagen. Nent siktar nu på en genomsnittlig årlig organisk försäljningstillväxt under 2020-2025 i den övre delen av det tidigare kommunicerade intervallet cirka 18-20 procent.

Sinch har träffat ett bindande avtal om att köpa Messengerpeople, en tysk leverantör av mjukvara för kundkommunikation genom meddelandetjänster. Köpeskillingen uppgår till 48 miljoner euro.

Klädbolaget RNB redovisar ett resultat efter skatt för kvarvarande verksamhet på -11 miljoner kronor för fjärde kvartalet (juni-augusti) i det förlängda brutna räkenskapsåret. Nettoomsättningen steg till 85 miljoner kronor (70). Processen för att hitta en lämplig lösning för RNB och Brothers fortsätter.

Satellitbolaget Ovzon har genomfört en riktad nyemission som tillför cirka 238 miljoner kronor före avdrag för kostnader. Teckningskursen i emissionen blev 51 kronor, att jämföra med tisdagens stängningskurs på 52 kronor.

Medicinteknikbolaget Bactiguard har beslutat om en riktad nyemission till AMF av 1,5 miljoner B-aktier till en kurs om 152 kronor, motsvarande totalt cirka 228 miljoner kronor. Tisdagens stängningskurs för aktien var 151:60 kronor.

På tisdagen stängde Stockholmsbörsen runt oförändrad nivå efter det kursfall som veckan inleddes med på måndagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera