Annons
NEW YORK: ÖPPNAR UPP, MODERNA LYFTER PÅ SAMARBETE, S&P500 -0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna började onsdagens handel med försiktigt stigande indexnoteringar.

Investerarna smälte amerikanska PPI-siffror, som när de släpptes strax före öppning visade att producentpriserna i USA i september steg med 0,4 procent jämfört med närmast föregående månad. Väntat var en ökning med 0,2 procent. Det ansågs tyda på att ytterligare räntehöjningar är att vänta i Federal Reserves kamp för att tämja inflationen.

Omkring klockan 15.50 hade Dow Jones industriindex stigit 0,2 procent. S&P 500 stärktes lika mycket och Nasdaqs kompositindex var 0,3 procent högre.

Under onsdagen ska även protokollet från Federal Reserves senaste räntemöte offentliggöras. Feds ordförande Jerome Powell har sagt att även om aggressiva räntehöjningar kan vara smärtsamma, kommer centralbanken att fortsätta framåt i sin kamp för att begränsa inflationen.

"Powell har upprepat, i vad som blivit hans mantra, att utan prisstabilitet kan vi inte ha en stark ekonomi eller en stark arbetsmarknad", sade Quincy Krosby, global strategichef vid LPL Financial, till CNBC.

Pepsi har redovisat en justerad kvartalsvinst som var högre än analytikerna räknat med och även intäkter var bättre än väntat. Aktien var upp 4 procent.

Hårdvarubolaget Intel sjönk marginella 0,1 procent. Bloomberg har rapporterat att bolaget planerar att dra ned med tusentals jobb i ett försök att hantera en vikande marknad för pc.

Restaurangkedjan El Pollo Loco lyfte 14 procent. Kedjan har aviserat en extrautdelning på 1:50 dollar och ett återköpsprogram värt upp till 20 miljoner dollar.

Moderna steg 13 procent. Sektorkollegan Merck har uppgett att det ska utnyttja en option att samarbeta med Moderna gällande ett cancervaccin och betala 250 miljoner dollar för detta.

Nättaxitjänsten Lyft har uppgraderats till köp från tidigare behåll av Gordon Haskett. Motiveringen var att Lyfts aktie nu anses attraktivt värderad och att utbudet av förare har förbättrats, vilket bedöms kunna förbättra bolagets resultat. Lyft steg 5,4 procent.

Tesla är ett mål för många blankare och väntas fortsätta att vara en "ledare på nedsidan", sade Fairlead Strategies grundare Katie Stockton till CNBC. Hon anser att Tesla har tappat styrka relativt sett och rekommenderar investerare att gå kort i aktien, som var ned 1,3 procent.

Kryssningsbolaget Norwegian Cruise Line var upp 4,9 procent. Aktien har höjts till köp från neutral av UBS, som har noterat en tydlig förbättring i antalet bokningar för rederiet.

Räntan på den tioåriga statsobligationen sjönk med 1 punkt till 3,94 procent.S&P 500 onsdagen den 12 oktober

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera